Background

Látnivalók

Mohács

Mohács Nemzeti Emlékhely

1526. augusztus 29. a gyász napja.mohacs_nemzeti_emlekhely.jpg
A magyarságtudat megértéséhez elengedhetetlen a Mohácsi Nemzeti Emlékhely felkeresése.
Hét hektáros területen, élő történelemkönyvet megteremtve, fájdalmas, ugyanakkor méltó, mesés, mégis visszafogott képzelettel, kőbe - fába vésett szimbolikával és a mai modern kor technikai eszközeinek harmóniájával, egy-egy gondolatot sugallva ismeri meg a látogató a mohácsi csatát és a magyar nemzet sorsát.

 

Kanizsai Dorottya Múzeum Kiállítás és Látványtár

mohacs_kanizsa_dorottya_muzeum.jpgA múzeum a messze földön híres busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be városunk és Magyarország déli népeinek ragyogó színeit. Az intézmény elnyerte a magyarországi horvát, szerb és szlovén kisebbség bázismúzeuma státuszt, ezért országos gyűjtési jogkörrel rendelkezik. Az új múzeumban állandó tárlat és időszaki kiállítás kínál számtalan látnivalót! Sok száz darabból álló kerámiagyűjtemény, a különböző korok népviseletei, bútorai, használati tárgyai, s a várostörténet emlékei nyújtanak felejthetetlen élményt.

 

Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

A mohácsi műemlék vízimalom azon kevés malmok egyike, melyben ma is kövekkel történik az őrlés. A malom gyűjteménye kipróbálható eszközökön keresztül mutatja be a gabonafeldolgozás fejlődését az őskortól. napjainkig.

A malomporta különlegessége egy, a világon egyedülálló, emberi erővel működő taposómalom-gépezet.

Programlehetőségek:

  • a vízimalom működés közbeni megtekintése,
  • őrlés-, malomtörténeti- és zsákkiállítás,
  • kemencés lepénysütés,
  • a taposómalom bemutatása, kipróbálása,
  • a mészégető kemence megtekintése.

Látogatás bejelentkezés alapján.

Tel.: +3620/411-44-74

A malom a Mohács és Somberek közötti főútról érhető el.

 

 

Busóudvar

mohacs_busoudvar.jpg

Mohács büszkesége a hat napon át tartó télűző népszokás, a Busójárás, melyet az Unesco 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánított.

A városközpontban létrehozott Busóudvar komplexum célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást, ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából.

Látogatóink a Busóudvar látványműhelyeiben betekintést nyernek a rendezvényhez kapcsolódó helyi kézművesek tevékenységébe is. A szolgáltatásokat egy étterem és kávézó teszi teljesebbé.

7700 Mohács, Eötvös u. 17-19.

Kommentek betöltése
Értékeld a bejegyzést
Értékesnek találtad ezt a bejegyzést?
Background

Kérd ki egyedi árajánlatod!

Ajánlat kérés